vakil vakil .

vakil

طلاق قضايي و موارد آن در قانون

زندگي مشترك يكي از جنبه‌هاي مهم در زندگي هر فردي است و مي‌تواند در تمامي موضوعات تاثيرگذار باشد. همانطور كه ازدواج خيلي اهميت دارد، طلاق نيز مي‌تواند موضوعي مهم باشد. اين حق طبيعي هر فردي است كه بتواند اشتباهش را جبران نمايد و اين اشتباه مي‌تواند انتخاب شريك زندگي نامناسب باشد و طلاق تنها راهي است كه براي جبران آن وجود دارد.

در قانون ايران و به صورت طبيعي، حق طلاق در اختيار مرد قرار دارد. يعني هر زماني كه مرد تصميم بگيرد مي‌تواند همسر خود را طلاق دهد. در واقع براي خاتمه دادن به زندگي مشترك، سه راه وجود دارد. اولين راه همان طلاق بوده و دومين راه، فسخ نكاح است كه زماني اتفاق خواهد افتاد كه مرد يا زن به يكديگر دروغ گفته و صحبت فريب در ميان باشد. سومين راه نيز زماني اتفاق مي‌افتد كه يكي از زوجين از دنيا بروند و در اين شرايط ازدواج به صورت طبيعي لغو خواهد شد.

حالا با توجه به اينكه حق طلاق با آقايان است، به نظر شما اگر زن در شرايطي باشد كه نتواند زندگي مشترك را تحمل كند نمي‌تواند از همسر خود طلاق بگيرد؟ اين قطعا نمي‌تواند درست باشد و در قانون ايران نيز شرايطي براي اين موضوع وجود دارد. به اين نوع از طلاق، طلاق قضايي گفته مي‌شود و در اين مطلب در رابطه با طلاق قضايي صحبت خواهيم كرد و قوانين آن را براي شما بيان خواهيم كرد. البته بهتر است به صورت كلي اگر تصميم داريد براي اين كار اقدام كنيد، با وكيل طلاق در مشهد مشورت نماييد چرا كه طلاق انواع مختلفي دارد و قانون نيز ماده‌ها و تبصره‌هاي زيادي دارد كه شايد يكي از آن‌ها براي شما كاربرد داشته باشد و وكيل تنها كسي است كه مي‌تواند در اين زمينه به شما كمك كند.

طلاق قضايي چيست؟

طلاق تنها راه نجاتي است كه زوجين براي خروج از يك رابطه سمي دارند و اين خيلي طبيعي است كه زن نيز بتواند در شرايطي از اين حق استفاده كند. در سال 1381 يكي از قوانين ايران تغيير پيدا كرد و اصلاحيه‌اي براي آن صادر شد. ماده 1133 قانون مدني در اين سال دچار تغييراتي شد و اين موضوع بيان شد كه اگر مرد بتواند ناتواني در ادامه زندگي را اثبات كند، مي‌تواند همسر خود را طلاق دهد ولي اين چنين حقي به صورت مستقل براي زن تعيين نشده است.

البته اين موضوع وجود دارد كه زن مي‌تواند به صورت قانوني در زمان ازدواج و به صورت وكالتي، حق طلاق را از همسر خود بگيرد و اگر در زماني به اين نتيجه رسيد كه ادامه زندگي مشكل است، از همسر خود جدا شود ولي اين موضوع باعث نمي‌شود كه حق طلاق مرد از بين برود و او همچنان اين حق را به صورت طبيعي داشته و حق طلاقي كه زن دارد، ماهيت ثانويه دارد.

حالا بايد اين موضوع را بيان كنيم كه طلاق قضايي چيست؟ در مواقعي شرايط به قدري بد است كه زن به دادگاه مراجعه كرده و شرايط خود را توضيح مي‌دهد تا حكم قاضي را براي طلاق بگيرد. اگر قاضي دادگاه خانواده دلايل و شرايط زن را بپذيرد، راي طلاق صادر شده و زن مي‌تواند از همسر خود جدا شود. اين دقيقا طلاق قضايي يا طلاق به حكم حاكم نام دارد.

هر نوع طلاق ديگري كه بر اساس حكم قاضي نباشد، طلاق غير قضايي نام دارد. براي مثال حق طلاقي كه قانون براي مرد در نظر گرفته است يا حق طلاقي كه زن در هنگام ازدواج از همسر خود مي‌گيرد، همگلي غير قضايي هستند و همچنين اگر طلاق شما توافقي باشد نيز از انواع غير قضايي است و البته كه طلاق توافقي نوعي است طلاق است كه هر دو طرف نسبت به آن مشتاق بوده و براي اينكه تمامي مراحل با سرعت بيشتري پيش بروند، با كمك وكيل طلاق توافقي در مشهد، بهترين گزينه‌ها را انتخاب خواهند كرد.

در واقع در طلاق قضايي از سوي قاضي اجباري بر مرد وارد مي‌شود كه بايد همسر خود را طلاق دهد و اگر چنين اجباري در رابطه با مرد وجود نداشته باشد، طلاق از نوع غير قضايي است.

شرايط طلاق قضايي چيست؟

اين موضوعي طبيعي است كه زن براي گرفتن حكم دادگاه براي طلاق بايد شرايط خاصي داشته باشد. در اين قسمت در رابطه با اين شرايط صحبت خواهيم كرد.

اولين شرطي كه با وجود آن طلاق قضايي به وقوع خواهد پيوست اين است كه مرد نتواند نفقه زن را پرداخت نمايد و همچنين الزامات زندگي او را تامين نكند. اگر زن بتواند در دادگاه اين را ثابت كند كه در زندگي خود از نظر مالي تامين نيست، خيلي راحت مي‌تواند از همسر خود جدا شود. البته اثبات كردن اين موضوع نيز كار آساني نبوده و اگر مرد بتواند عدم تمكين همسرش را اثبات كند، طلاق قضايي اتفاق نمي‌افتد.

در صورتي كه بخواهيد طلاق قضايي را ثبت كرده و از مراحل اجراي مهريه از طريق دادگاه و اداره ثبت آگاهي پيدا كنيد، مشورت با يك وكيل بهترين كار است. برخي موارد ديگر مانند حضانت فرزندان، نفقه، مهريه و… در هر نوع طلاق شرايط خاص خود را دارد.

شرط دوم مفقود الاثر بودن مرد است. در برخي از زندگي‌ها اين موضوع وجود دارد كه مرد بعد از ازدواج به هر دليلي خانه و همسر خود را رها كرده و آن‌ها را ترك مي‌كند. اين شرط نيز داراي جزئيات زيادي است و زن بايد بتواند اين موضوع را اثبات كند كه همسرش واقعا مفقود شده است و در رابطه با آن تحقيقات زيادي انجام مي‌شود.

يكي از شرايط خيلي معمولي كه زن مي‌تواند از آن براي طلاق قضايي استفاده كند، عسر و حرج زن است. در قانون اين موضوع آورده شده است كه اگر زن در شرايطي بود كه سختي خيلي زيادي را متحمل شود، مي‌تواند طلاق بگيرد. شرايط عسر و حرج زن نيز محدود به گزينه‌هاي خاصي است كه شما بايد در رابطه با آن اطلاعات دقيقي داشته باشيد. براي مثال اگر مرد معتاد به مواد مخدر بوده و يا از مشروبات الكلي استفاده كند به صورتي كه زندگي را دچار مشكل كرده و ضرر زيادي به آن وارد كند، زن مي‌تواند از او جدا شود.

يا اگر مرد، همسر خود را كتك بزند به صورتي كه از توان جسمي زن بيشتر بوده و از حد متعارف روابط زن و شوهر بالاتر برود، زن مي‌تواند از او شكايت كرده و پس از دريافت ديه، طلاق خود را به صورت قضايي بگيرد.

منبع


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۱ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۱۸:۲۴ توسط:saeede موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :