vakil vakil .

vakil

راهنماي مراحل اجراي مهريه از طريق دادگاه و اداره ثبت

زندگي مشترك هميشه موضوعي مهم و چالش برانگيز در زندگي همه ما بوده و هيچ فردي نمي‌تواد خيلي راحت در رابطه با اين موضوع تصميم گيري نمايد. متاسفانه همه افراد در اين زمينه موفق نبوده و تعدادي وجود دارند كه نمي‌توانند بعد از ازدواج با همسر خود به توافق رسيده و در رابطه با موضوعات مختلف، مشكلات را برطرف كنند. در چنين شرايطي طلاق راه حلي است كه خيلي از افراد به سمت آن حركت كرده و با كمك وكيل طلاق در مشهد، روند رسيدگي به اين موضوع را پيش خواهند گرفت. مهريه يكي از مهم‌ترين بخش‌هايي است كه در مراحل طلاق بايد به آن رسيدگي شود و دريافت اين مبلغ داراي شرايط خاصي است كه بايد طرفين با آن آشنا باشند. در اين مطلب تصميم داريم تا شما را با موضوع مراحل اجراي مهريه از طريق دادگاه و اداره ثبت آشنا نماييم تا در صورت برخورد با اين مشكل به راحتي بتوانيد از آن عبور كرده و بقيه مراحل كار خود را انجام دهيد.

راهنماي مراحل اجراي مهريه

دريافت مهريه تقريبا تا اواسط سال 1398 شمسي (اواخر سال 2019) از طريق دو راه امكان پذير بود. اين دقيقا به دوراني برمي‌گردد كه رئيس جديد قوه قضاييه هنوز شروع به كار نكرده بود. پس از آغاز كار رئيس جديد قوه قضاييه و تقريبا اوايل سايل 2020 ميلادي، طبق بخش‌نامه جديدي كه صدور گرديد، قانوني برنامه‌ريزي شد كه طبق آن مراحل اجراي قوانين عمومي محدود شد و اين در رابطه با مراحل دريافت مهريه نيز صدق مي‌كرد.

طبق قانون جديد، فرد متقاضي براي دريافت مهريه بايد در ابتدا به اداره اجراي ثبت مراجعه كرده و اگر با درخواست او موافقت نشد و نتوانست مال و اموال شوهر خود را معرفي نمايد، مي‌تواند به دادگاه خانواده مراجعه كرده و دادخواست مطالبه مهريه خود را به دادگاه مورد نظر ارائه نمايد.

البته اين را نيز بايد اضافه كنيم كه در اكثر مواردي كه خانم‌ها قصد جدايي داشته و در تلاشند تا با كمترين دردسري اين كار را انجام دهند، با استفاده از راهنمايي‌هاي وكيل طلاق توافقي در مشهد ترجيح مي‌دهند تا از روش طلاق توافقي وارد شده و تمامي مهريه يا حداقل بخش بزرگي از آن را ببخشند تا بتوانند از همسر خود جدا شوند.

شرايط متفاوتي نيز وجود دارد كه در آن زن قصد ندارد از شوهر خود جدا شود ولي با توجه به اينكه امكان به اجرا گذاشتن مهريه در طول زندگي زناشويي نيز وجود دارد، براي آن اقدام مي‌نماند.

در برخي موارد مادر ترجيح مي‌دهد كه در زمان طلاق به جاي دريافت مهريه حق حضانت فرزند را از پدر دريافت كند. يعني به نوعي بخشش مهريه براي راضي كردن پدر جهت سپردن حق حضانت به مادر است. در اين شرايط ديگر اجرا گذاشتن مهريه پس از اين توافق و در صورتي كه به صورت رسمي ثبت شود، امكان پذير نمي‌باشد.

اجراي مهريه از طريق اجراي ثبت چگونه است؟

همه ما اين را مي‌دانيم كه عقد و ازدواج يك سند كاملا رسمي است و مفاد مشخصي دارد كه هم مرد و هم زن بايد در هنگام امضاي آن، تمامي بندها را مطالعه نموده و با آن‌ها آشنا شوند تا در آينده با مشكلي قانوني برخورد نكنند.

طبق اين رسميتي كه در رابطه با آن صحبت كرديم خانم‌ها مي‌توانند مفاد سند رسمي ازدواج را اجرا نموده و از همين طريق، مهريه خود را طلب كرده و يا آن را به اجرا بگذارند.

درست است كه اقدام براي اجراي مهريه از طريق اداره ثبت مشكلات و معايب خود را دارد ولي در كنار آن داراي مزايايي است كه نمي‌توان از آن‌ها چشم پوشي كرد. براي مثال زماني كه شما از طريق اداره اجراي ثبت اقدام مي‌كنيد، هزينه كمتري را پرداخت خواهيد كرد.

زماني كه از دادگاه براي درخواست مهريه اقدام مي‌شد بايد دو هزينه، يكي براي دادرسي و هزينه‌اي ديگر براي اجراي حكم پرداخت كنيد. اين در صورتي است كه هم اكنون و در درخواست مهريه از طريق اداره ثبت ديگر نيازي به پرداخت هزينه صدور حكم نبوده و فقط بايد حق الاجرا را پرداخت كنيد.

در شرايطي كه دعوا و مشكلات بين زوجه زياد باشد ممكن است اين اتفاق بيوفتد كه مرد تمامي اموال خود را برداشته و قصد داشته باشد از كشور خارج شود. زماني كه از طريق دادگاه براي اجراي مهريه اقدام مي‌شد، امكان ممنوع الخروج كردن مرد وجود نداشته و براي اين شرايط هيچ پيش بيني نشده بود ولي اين در صورتي است كه با اقدام از طريق اداره ثبت مي‌توانيد حكم ممنوع الخروجي مرد را دريافت كرده و از خارج نشدن او از كشور مطمئن شويد.

در نهايت نيز بايد اين را بگوييم كه به صورت طبيعي براي عقد بايد به دفترخانه رسمي ازدواج مراجعه نمود و بعد از عقد، اين سند در دفترخانه ثبت خواهد شد. شما براي درخواست مهريه از طريق اداره ثبت بايد درخواست كتبي صدور اجراييه خود را از همان دفترخانه و از طريق خانم يا قيم و وكيل قانوني او، انجام دهيد.

محتويات فرم هاي درخواست صدور اجراييه چيست؟

در بخش قبلي به اين موضوع اشاره كرديم كه بايد به صورت كتبي و از طريق دفترخانه زمان عقد زوجين انجام شود. در اين درخواست، فرمي وجود دارد كه محتويات آن به شرح زير است:

  • نام و نام خانوادگي، شماره شناسنامه، محل صدور، نام پدر، تاريخ تولد، كد ملي، محل اقامت درخواست كننده اجرائيه يا نماينده و قيم قانوني او.
  • نام و نام خانوادگي، شماره شناسنامه، محل صدور، نام پدر، تاريخ تولد، كد ملي، محل اقامت متعهد.
  • موضوعي كه فرد تصميم داريد در رابطه با آن تقاضاي قانوني را ارسال نمايد كه در اينجا درخواست دريافت مهريه مي‌باشد.
  • شماره و تاريخ مستند درخواست صدور اجرائيه

بايد اين را بدانيد كه صدور اجراييه شما از طريق اجراي ثبت اسناد رسمي صورت مي‌گيرد و به محاكم دادگستري ارتباطي نداشته و به همين دليل شرايط و سخت‌گيري‌هاي خاصي در رابطه با اين موضوع وجود دارد و سردفتران بايد شرايط خاصي را در رابطه با صدور اجرائيه اعمال كرده و تحقيقات لازم را به عما آورند. براي مثال آن‌ها بايد اين موضوع را بررسي كنند كه مطالبه مهريه بر اساس سند رسمي باشد. همچنين منجز بودن مهريه و تعهدات نيز بايد توسط سردفتران بررسي شود. در نهايت نيز بايد با در نظر گرفتن قوانين ازدواج اين شرط را بررسي كنند كه پرداخت مهريه منوط به سر رسيدن زمان خاص و مشخص شده‌اي نباشد.

منبع


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۱ دى ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۳۵:۲۸ توسط:saeede موضوع:

{COMMENTS}
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
آواتار :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :